Форма входа

Категории раздела

Все новости [13]
Собрание материалов по разным темам

Поиск

Календарь

«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 39

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0




Четверг, 28.03.2024, 19:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Объединение "Юридический союз"
Главная | Регистрация | Вход
Главная » 2009 » Февраль » 17 » Порядок реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні
Порядок реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні
17:23

Відповідно до інструкції про порядок реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні, затвердженої наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 18.01.96  N 30 Іноземний  суб'єкт  господарської  діяльності,  що   бажає відкрити   представництво   без  наміру  здійснення  господарської діяльності на території України,  подає до Міністерства  економіки
України (далі - Міністерство) такі документи:

     1. Заяву  з  проханням  про  реєстрацію представництва,  що складається в довільній формі, у якій необхідно зазначити:

    найменування іноземного суб'єкта господарювання;

    країну походження іноземного суб'єкта господарювання;

    місцезнаходження іноземного суб'єкта господарювання;

    номер телефону, телефаксу;

    місто, у  якому відкривається представництво,  із зазначенням його майбутнього місцезнаходження (адреси);

    якщо будуть філії - указати у яких містах;

    кількість іноземних    громадян,    які    працюватимуть    у представництві;

    дату заснування іноземного суб'єкта господарювання;

    організаційно-правову форму іноземного суб'єкта господарювання;

    кількість співробітників іноземного суб'єкта господарювання;

    найменування банку із зазначенням номера рахунку;

    сферу діяльності іноземного суб'єкта господарювання;

    мету відкриття та сферу діяльності представництва, інформацію про  ділові  зв'язки  з  українськими  партнерами  та  перспективи розвитку співробітництва.

     2. Витяг  з  торговельного  (банківського)  реєстру  країни місцезнаходження   офіційно   зареєстрованого   головного   органу управління іноземного суб'єкта господарської діяльності.

     3. Довідку з банку,  у якому  відкрито  рахунок  іноземного суб'єкта господарської діяльності.

     4. Доручення   на   здійснення  представницьких  функцій  в Україні,  оформлене  згідно  із  законами  країни,   де   офіційно зареєстровано іноземного суб'єкта господарської діяльності.

     Документи,  зазначені  в  підпунктах 1,  2,  3,  4,  мають бути  нотаріально  засвідчені  за місцем  їх  видачі,  легалізовані  належним  чином  у консульських установах,  які представляють інтереси України,  якщо міжнародними договорами   України   не  передбачено  інше,  і  супроводжуватися перекладом  на  українську   мову,   який   завіряється   печаткою перекладача.

     Документи подаються до Міністерства не пізніше  6  місяців  з дати  їх  видачі  в  країні  місцезнаходження  іноземного суб'єкта господарювання.

     Під час  прийняття  документів  на  реєстрацію  заявникові видається номер рахунку для сплати державного збору в розмірі 2500 доларів США.

     У разі,  коли на  відкриття  представництва  законодавство країни    місцезнаходження   іноземного   суб'єкта   господарської діяльності  вимагає  особливого  дозволу  державних  установ  цієї країни, копія такого дозволу засвідчена з дотриманням вимог пункту 3 Інструкції, має бути додана до заяви.

     За результатами розгляду  заяви  приймається  рішення  про реєстрацію представництва   іноземного   суб'єкта  господарської діяльності або відмову в його реєстрації.

     Свідоцтво про  реєстрацію  представництва  (далі - Свідоцтво) видається після подання документів,  що відповідають вимогам  цієї Інструкції,  до Міністерства,  але не пізніше ніж через 60 робочих днів з моменту сплати державного збору.

     Неприйняття рішення  в  установлений  строк  або  рішення про відмову в реєстрації може бути оскаржено в судовому порядку.

     У разі реєстрації представництва іноземного суб'єкта господарської    діяльності   заявнику   видається   Свідоцтво   з відповідним номером.

     Дані про  реєстрацію  вносяться до Реєстру представництв,  що ведеться міністерством.

     У Реєстрі  зазначаються:  реєстраційний номер представництва, дата  реєстрації,  найменування  та  місцезнаходження   іноземного суб'єкта  господарської діяльності,  який реєструє представництво, місцезнаходження  представництва,  сфера   діяльності   іноземного суб'єкта господарювання та інші дані.

     Представництво  іноземного  суб'єкта  господарської діяльності в Україні вважається відкритим з дати реєстрації.

     У Свідоцтві повинні бути вказані:

    офіційне найменування   іноземного   суб'єкта   господарської діяльності;

    кількість іноземних громадян - службовців іноземного суб'єкта господарської діяльності, які є співробітниками представництва;

    реєстраційний номер представництва;

    місцезнаходження представництва та його філій.

    Свідоцтво, видане Міністерством, є підставою для:

    звернення:

    а) до  структурних   підрозділів   Департаменту   у   справах громадянства,  імміграції та реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ України;

     б) до   митних   органів  з  метою  тимчасового  ввезення  на територію України майна та устаткування, необхідних для службового користування;

     в) відкриття поточних рахунків у банках України;

     г) до  інших органів державної влади за отриманням необхідних дозволів, передбачених законодавством України.

     У  разі змін у найменуванні,  керівництві представництва, організаційно-правовій формі,  місцезнаходженні,  складі іноземних співробітників  або проголошення іноземного суб'єкта господарської діяльності неплатоспроможним або банкрутом його представництво, що діє   на   території   України,   зобов'язане  повідомити  про  це Міністерство в місячний строк.

     Представництво  суб'єкта  господарської  діяльності  не є юридичною  особою   і   не   здійснює   самостійно   господарської діяльності,  у  всіх  випадках  воно діє від імені і за дорученням іноземного  суб'єкта  господарської  діяльності,   зазначеного   у свідоцтві  про  реєстрацію,  і  виконує  свої  функції  згідно  із законодавством   України.   Представництво   іноземного   суб'єкта господарської  діяльності  в  Україні  може  здійснювати  функції, пов'язані з виконанням представницьких послуг,  тільки в інтересах іноземного   суб'єкта   господарської  діяльності,  зазначеного  у Свідоцтві.

     У   разі   здійснення    представництвом    господарської діяльності  на території України таке представництво повинно стати на  облік  у  податковому  органі  за  своїм  місцезнаходженням  у порядку,  установленому центральним податковим органом України, та набути статусу постійного представництва.

     Керівник представництва діє  на  підставі  доручення  від іноземного   суб'єкта  господарської  діяльності,  засвідченого  з дотриманням вимог пункту 3 Інструкції та інших вимог, передбачених законодавством України.

     Діяльність     представництва     іноземного     суб'єкта господарської діяльності припиняється:

      у разі    ліквідації    іноземного   суб'єкта   господарської діяльності, який має своє представництво в Україні;

     у разі  припинення  дії  угоди  з  іноземною  державою,  якщо представництво  відкрито  на  підставі  такої  угоди  і  це  прямо передбачено положеннями угоди;

     за рішенням  іноземного  суб'єкта  господарської  діяльності, який відкрив представництво;

     у разі   невиконання   іноземним   суб'єктом    господарської діяльності або представництвом вимог законодавства України, в тому числі  положень   цієї   Інструкції,   діяльність   представництва припиняється в судовому порядку.

     У разі  припинення   діяльності   представництва   іноземного суб'єкта господарської діяльності Міністерство приймає рішення про скасування запису в Реєстрі представництв та вилучення  Свідоцтва, про що повідомляється представництву у письмовій формі.

     Іноземним    співробітникам    представництв    іноземних суб'єктів   господарської   діяльності   Міністерством   видаються спеціальні службові картки, які діють на всій території України.

Категория: Все новости | Просмотров: 2682 | Добавил: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024