Форма входа

Поиск

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 39




Вторник, 23.04.2024, 20:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Объединение "Юридический союз"
Главная | Регистрация | Вход
Банк блокує розрахунковий рахунок - Форум


[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Законодательство и право » Гражданское право » Банк блокує розрахунковий рахунок (Рух коштів по рахунку припинено)
Банк блокує розрахунковий рахунок
AdminДата: Пятница, 20.03.2009, 10:27 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18
Репутация: 25
Статус: Offline
Банк, посилаючись на той факт, що в нього призначено тимчасового адміністратора, припиняє не тільки видачу депозитів, а й блокує розрахункові рахунки. Такими своїми діями він фактично паралізує діяльність юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Наслідком таким дій банків може стати „смерть” юридичних.
 
AdminДата: Пятница, 20.03.2009, 10:28 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 18
Репутация: 25
Статус: Offline
Згідно ст. 1074 Цивільного кодексу України (в редакції 2003 року) обмеження прав клієнта щодо розпоряджання грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається, крім випадків обмеження права розпоряджання рахунком за рішенням суду у випадках, встановлених законом. У даному ж випадку банки блокують рахунки без рішення суду.
Згідно п. 1.17 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 № 22, банк здійснює зупинення видаткових операцій за рахунком клієнта лише в разі накладення на кошти арешту відповідно до законодавства України.
Відповідно до ст. 85 Закону України „Про банки і банківську діяльність” введення мораторію на задоволення вимог кредиторів під час здійснення тимчасової адміністрації, поширюється на зобов'язання, строки виконання яких настали до призначення тимчасової адміністрації та не поширюється на обслуговування поточних операцій, здійснюваних тимчасовим адміністратором, на вимоги щодо виплати заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян, авторської винагороди, а також на задоволення вимог кредиторів, що виникли у зв'язку із зобов'язаннями банку під час здійснення тимчасової адміністрації банку.
 
Форум » Законодательство и право » Гражданское право » Банк блокує розрахунковий рахунок (Рух коштів по рахунку припинено)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024